Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A démonoktól képes leírás - Szabadulás - légy szabad ember!.tlap.hu
részletek »

A démonoktól - Szabadulás - légy szabad ember!.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szabadulas.tlap.hu » A démonoktól
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bill Subritzky

Bill Subritzky

Szeretném hangsúlyozni, hogy a szabadítás önmagában nem old meg minden gondot, bajt betegséget. Nem csodaszer. Azonban igen sok esetben szükséges a teljes és maradandó külső-belső gyógyuláshoz. Szükséges, de általában nem elégséges. Nem helyettesítheti a bűntől való elfordulást, a megtérést, a krisztusi jellem kialakulását, a Szentlélek erejét, az egészséges testvéri közösséget, a Szentírás ismeretét és a többi klasszikus keresztény értéket. Itt az ideje, hogy mindezeket józanul és kiegyensúlyozottan értékeljük, éljünk velük, és a szabadító szolgálat is elfoglalja a maga helyét a lelkigondozói gyakorlatban, a gyülekezeti/közösségi életben és az evangélista fegyvertárában. Mindarra szükségünk van, amit Jézus Krisztus megszerzett, hozzáférhetővé tett a számunkra. Harmóniában, kiegyensúlyozottan és józan gyakorlati módon, az ÉLET szolgálatában. A szabadító szolgálatra is, nagy és munkában gazdag kapu nyílt meg ugyanis előttem, de sok az ellenfél is. (1.Korintus 16,9). Szívből kívánom, hogy ne csak olvasója, megcselekvője is légy azoknak, amikre e könyv tanít.

Kiben van démon?

Kiben van démon?

A két gadarai démonizált történetéből azonban súlyos hiba lenne azt a következtetést levonni, hogy démonok csak antiszociális, dühöngő őrültekben lehetnek. Az igazság az, hogy az esetek többségében Jézus és a tanítványai olyan emberekből űztek ki démonokat, akik külső megjelenésüket tekintve normális, a közösségi életre alkalmas és a társadalom részéről is megbecsült emberek voltak. Az első démont például Jézus egy olyan zsinagógai istentiszteleten űzte ki egy emberből, ahol egyébként szigorú előírásokkal szabályozták, hogy csak olyan emberek vehetnek részt rajta, akik a tisztálkodás és a jó ízlés elemi követelményeinek eleget tettek. Ezért a démonok fő ismertetőjegye nem feltétlenül a dühöngés vagy az őrjöngés, bár ezek is minden bizonnyal démonikus cselekedetek, hanem inkább az, hogy egy bizonyos területen olyan elnyomást tapasztal az ember, amit minden elhatározása és erőfeszítése ellenére sem tud saját magától leküzdeni.

Szabadíts meg!

Szabadíts meg!

Külön kell tehát vennünk a szabadíts meg a gonosztól kérést, mivel ez egy lépéssel többet kér, mint a ne vígy minket kísértésbe. Most azt az induktív módszert kívánom követni, amit épp a Miatyánk utolsó kérésével kapcsolatban ajánlanak egyik homiletikai tankönyvben. Az első kérdés, amit fel kell tennünk, az, hogy szükségünk van-e szabadításra? Továbbá, tudnunk kell, hogy részesültek-e szabadulásban valakik a múltban vagy a jelenben? Végül, azt is tudnunk kell, hogy most hogyan szabadulhatunk meg a gonosztól?

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Szabadulás a démonoktól

Szabadulás a démonoktól

A Biblia szerint az utolsó időkben különösen megnő a jelentősége annak, hogy egy keresztény megtűri-e magában a démonokat, vagy sem. Ennek a hátterében elsősorban az áll, hogy a korszakváltásoknak mindig van egy szellemi terhe, amit csak démonmentes, és ennek következtében jó szellemi állapotban lévő, erkölcsös emberek képesek elhordozni. Amikor egy nagyobb üdvtörténeti korszak éppen lezárulófélben van, egy másik pedig kibontakozóban, a láthatatlan szellemvilágban hatalmas mozgolódás támad, és átrendeződnek a törésvonalak a Sátán birodalma és Isten országa között. Az ilyen folyamatoknak mindig van egy szellemi terhe, amely olyan erővel nehezedik a világra, hogy a jó és a rossz sokkal markánsabban különül el egymástól, mint a korszakváltás előtti időszakban.

Tuti menü