Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az alkoholizmusból képes leírás - Szabadulás - légy szabad ember!.tlap.hu
részletek »

Az alkoholizmusból - Szabadulás - légy szabad ember!.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szabadulas.tlap.hu » Az alkoholizmusból
Keresés
Találatok száma - 11 db
A házasság helyreállítása alkoholizmus után

A házasság helyreállítása alkoholizmus után

Mivel erősen alkoholista életmódot folytattam, életünket folyamatos veszekedések, erkölcsi és anyagi válságok kísérték. Majd elhagytam a feleségemet, házasságtörést követve el. A házasság helyreállítása szempontjából véleményem szerint akkor is meg lehet alázkodni a társunk előtt, ha egyáltalán nem érezzük magunkat hibásnak, vagy ha csak részben vagyunk felelősek a kialakult helyzetért. Sokkal többet ér a házastársi kapcsolat, mint az embernek az igazságérzete, vélt vagy valós igazságainak a megvalósulása. A szabadulás az út a szabadság felé! Ahhoz, hogy szabad ember legyél, meg kell szabadulni a függőségektől!

A pokolból is van visszaút

A pokolból is van visszaút

Viszonylag kevesen mondhatják el magukról, hogy hosszú gyötrődés után sikerült kilábalniuk az alkoholizmusból. Pap Mózes székelyudvarhelyi lakos örömmel osztotta meg mélybe zuhanásának hiteles történetét, majd az onnan való szabadulását. Pap hangsúlyozta, hogy létezik kiút ebből a népbetegségből: de csakis segítséggel. Életéről és az alkoholizmusból való szabadulásáról kérdeztük.

Alkoholszonda magánszemélyeknek és cégeknek

Alkoholszonda magánszemélyeknek és cégeknek

Minőségi alkoholszondák szuper árakon webáruházunkban! Széles választékunkban kínálunk egyszerűbb valamint egészen professzionális darabokat is. Kiszolgálunk kis-és középvállalkozásokat, nagyipari cégeket valamint magánszemélyeket is egyaránt. Válasszon megbízható alkoholtesztereink közül és mi villámgyorsan házhoz szállítjuk az egész országon belül. Kérdése van? Bátran hívjon minket a 36 1 2620508 vagy írjon nekünk a ertekesitesbp@bearings.hu e-mail címen, vagy jöjjön el Budapesti szaküzletünkbe! Várjuk!

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Anonim Alkoholisták

Anonim Alkoholisták

Az Anonim Alkoholisták olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és reményüket azért, hogy megoldhassák közös problémájukat és segíthessenek másoknak felépülni az alkoholizmusból. A tagság egyetlen feltétele az ivással való felhagyás vágya.

Az alkohol csábereje - barát vagy ellenség?

Az alkohol csábereje - barát vagy ellenség?

Abba lehet-e hagyni az ivást? A válasz határozott igen. A betegnek terápiás kezelésre van szüksége. A legtöbb alkoholista önámításban él, ezért szembesíteni kell helyzetével, türelmes, szeretetteljes kapcsolatban fel kell tárni előtte a gyógyulás motívumait. Majd a kezelés, végül a rehabilitáció jön. A páciensnek gyógyszerre van szüksége az elvonás tüneteinek kezelésére. Alkoholmegvonás tünetei 12- 24 nap után jelennek meg: veríték, hányinger, görcs, súlyos eseteknél epilepszia, hallucináció. Ha 2- 10 nap múlva sem kap kezelést a beteg, delírium tremens léphet fel, ami halálhoz is vezethet.

Digitális alkoholszonda

Digitális alkoholszonda

A kulturált alkoholfogyasztáshoz hozzátartozik a mértékletesség is, aminek a betartásában sokat segíthetnek a különféle alkoholszondák, alkoholtesztek, mivel ezekkel a készülékekkel gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetjük a véralkoholszintet. Oldalunkon ezen készülékek széles választéka található a legegyszerűbb, igen kedvező árú belépő szintű készülékektől egészen a megbízható üzemanyagcellás hatósági kategóriás készülékekig. A kínálatunkban szereplő alkoholszondák egy része az Amerikai Közlekedési Minisztérium minősítésével is rendelkezik. Könnyebb betartani a szabályokat, ha van pontos visszajelzésünk.

Édesség a gyógyír az alkoholizmusra?

Édesség a gyógyír az alkoholizmusra?

Ki gondolná, hogy az édesszájúság és az alkoholizmus között különös kapcsolat van? A legújabb kutatások szerint azok a függők, akik szeretik az édességet, könnyebben le tudnak szokni az alkoholról, mint azok, akik nem édesszájúak. Hihetetlen dologra derült fény: az édesség segíthet az alkoholizmus leküzdésében. Finn kutatók ugyanis arra jöttek rá, hogy azok az italozók, akik szeretnek nassolni, nagyobb eséllyel tudnak leszokni az ivásról egy gyógyszer segítségével, mint azok, akik nemet mondanak a csokira.

Egy alkoholista vallomásai

Egy alkoholista vallomásai

'Az alkoholizmusból csak akkor van szabadulás, ha leér az ember a lejtő aljára' - vallja egy volt alkoholista. A boldog családapa egy kortyot sem iszik. Riasztó jövő? Vagy remény, hogy van kiút, meg lehet menekülni az alkohol halálos pusztításától... Személyes vallomásában alapos betekintést engedett életébe, de az AA anonimitási elvei miatt a sajtóban nem árulhatjuk el az egykori alkoholista nevét. Fontosnak tartja, hogy véleménye csak egy a sok közül, lehet, társai másképp vélekednek. Aki személyesen is meg akarja ismerni, Magyarország valamelyik AA-csoportjában rábukkanhat.

Gyógyszerrel kezelhetjük az alkoholizmust?

Gyógyszerrel kezelhetjük az alkoholizmust?

Az alkoholizmust a WHO (Egészségügyi Világszervezet) egyértelműen a betegségek közé sorolja. Ha az alkoholizmust más függőségekkel hasonlítjuk össze, érdekes eredményekre bukkanunk. A heroin függőség már az első adag után kialakul, és a heroint kipróbáló személyek 95 százaléka függővé válik. Az alkoholfüggőség lassabban alakul ki, eltarthat három, de akár tizenöt évig is, amíg teljes mértékbe megnyilvánul. Az alkoholfogyasztók 10 százaléka válik függővé. Az alkoholt az euro-amerikai civilizáció tolerálja, szociális és gazdasági okokból egyaránt. Az emberek többségének nincsen gondja az alkohollal, még ha le is ugrik egy vagy több sörre. Viszont arra, akit az alkohol démona szorosan a karjaiba zár, már nem vár semmi szép. Hallucináció, paranoid pszichózis, vagy a demenciához közeli állapot alakulhat ki, amikor az alkoholista agysejtjei tömegesen halnak el.

Hirdetés
Józanság

Józanság

Ugye Te is ismersz olyanokat, akiknek most boldog és kiegyensúlyozott az életük annak ellenére, hogy korábban önpusztító életet éltek? Ha Te is úgy érzed, hogy az életed újra kiegyensúlyozott és boldog lehetne, ha lennének eszközeid arra, hogy legyőzd az alkoholt/drogot, akkor érdemes még pár percig tovább olvasnod. Itt végre megismerheted azokat a technikákat, melyek segítségével az életed újra kiegyensúlyozott és boldog lehet alkohol vagy drogok nélkül. Ráadásul mindvégig a Te kezedben marad az irányítás, és nem kell kiszolgáltatottnak érezned Magad sem a hozzátartozóiddal, sem pedig a szakemberekkel szemben!

Szabadulás az alkoholtól? - Igen!

Szabadulás az alkoholtól? - Igen!

Ám nem mindig sikerül eleget inni, és olyankor az összes addig elfojtott kérdés, érzés rád tör, végiggyalogol rajtad, mint az úthenger. Ha éjjel lecsökken az alkoholszint a véredben, felriadsz és szűkölsz félelmedben, mint egy kölyökkutya. Másnaposan úgy mész be a munkahelyedre, mint egy rettegő kis nyuszi, mert nem emlékszel arra, hogy előző nap részegen kit bántottál meg, kiről hazudtál valamit, hogyan dicsekedtél, mit tettél. Csendben végigsunnyogsz, szerény vagy, gyűjtöd az információkat, történt-e valami rettenet. Ha nem, akkor fellélegzel, vidám leszel, és máris viszed a prímet, te vagy a középpont. Aztán ismét valahogyan hazakeveredsz, próbálsz nem elaludni, mert jön a hajnali ébredés, a vinnyogás. De az alkohol leterít, elalszol, és már ébren vagy. Eljutottam oda, hogy az éjszakai ébredésnél felkeltem, megittam a maradék bort, és ezzel nyertem pár órát, vagy bevettem pár szem nyugtatót , és feltartóztattam az úthengert.

Tuti menü