Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bűntudattól képes leírás - Szabadulás - légy szabad ember!.tlap.hu
részletek »

Bűntudattól - Szabadulás - légy szabad ember!.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szabadulas.tlap.hu » Bűntudattól
Keresés
Találatok száma - 5 db
A keresztyén helyreállás alapjai

A keresztyén helyreállás alapjai

Minden embernek szüksége van szellemi újjászületésre. Mivel a szellemi halál nagyon is valóságos, ezért tény, hogy mindenkinek szüksége van szellemi születésre hogy megtapasztalhassa az Istentől kapott új életet. (János 3:3) Lényegbe vágó különbség van bűntudat és megmételyező szégyen között. A bűntudat a lelkiismeret reakciója konkrét bűnre, bűnös cselekedetre. Ezzel szemben a romboló (mételyező) szégyen olyan általános belső érzést kelt, hogy a személy nem szeretetre méltó, helyrehozhatatlan, kilátástalan, reménytelenül selejtes, hiányos és értéktelen. Kisebb vagy nagyobb mértékben ezt mindenki átéli, aki valamilyen megkötözöttséggel küzd. Az Evangélium választ ad mindkét dilemmára. Isten a bűnvallás és a megbocsátás által ad szabadulást a bűntudattól és a vele kialakuló egyre szorosabb kapcsolat valamint más egészséges emberek teszik lehetővé számunkra, hogy szeretettnek és szerethetőnek lássuk önmagunkat. (1 János 4:9)

Bűntudat  bűntudatkeltés

Bűntudat bűntudatkeltés

A bűntudat valamennyiünk számára ismerős érzés. Akkor alakul ki, amikor akarva-akaratlanul elkövettünk valamit más(ok) vagy önmagunk sérelmére. Tudatában vagyunk bűnünknek. Számos páciensem él át gyakori vagy állandó indokolatlan bűntudatot. A bűntudat mellé rendszerint szorongás, mások ítéletétől és szeretetük-megbecsülésük elvesztésétől való félelem és önmagukkal való folyamatos elégedetlenség társul. Ha a bűntudatról gondolkodunk, rengeteg kérdés merül fel bennünk. Miért van az, hogy sok ember szinte folyamatosan bűntudattól-lelkiismeret-furdalástól szenved, míg mások igen ritkán éreznek ilyet? Ugyanazért a cselekedetért miért érez az egyik ember bűntudatot, míg a másik nem? Ki(k) vagy mi(k) határozza meg, mi számít bűnnek és mi nem?

Hellinger terápiával

Hellinger terápiával

A családunkban működő transzgenerációs minták - így akár a bűntudat is - lenyomatot hagynak lelkünkben, és meghatározzák azt, hogy milyen életet élünk. A hellinger terápia módszerével láthatjuk, hogy miből és honnan fakad esetleges megmagyarázhatatlan bűntudatunk, vgy más jellegű problémánk, és hogy mit miért teszünk. A módszer képes oldani is ezeket a blokkokat, így végül később bűntudat mentesen élhetjük életünket. Csoportos foglalkozásokkal, és egyéni konzultációkkal egyaránt várjuk a hozzánk fordulókat.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Hogyan kell kezelnie a keresztyén hívőnek a bűntudatot?

Hogyan kell kezelnie a keresztyén hívőnek a bűntudatot?

Kérdés: Hogyan kell kezelnie a keresztyén hívőnek a bűntudatot, amelyet a múltban - akár megtérése előtt, akár azután - elkövetett bűnök miatt érez? Válasz: Mindenki vétkezett, és a bűn egyik következménye a bűntudat. Hálásak lehetünk azért, hogy bűntudatot érzünk, mert ez arra késztet bennünket, hogy keressük a módját, hogy miként nyerhetnénk megbocsátást. Aki hátat fordít a bűneinek és hit által Jézus Krisztushoz tér, annak abban a pillanatban megbocsáttatik minden vétke. A bűnbánat az üdvösségre vezető hit szerves része (Máté 3:2; 4:17; Cselekedetek 3:19). Krisztusban még a legszörnyűbb bűnök is elfedeztetnek (lásd az 1Korinthus 6:9-11-ben az igazságtalan cselekedetek felsorolását, amelyekre mégis van bocsánat). Az üdvösség kegyelemből van, és a kegyelem megbocsát. Az ember azután is követ el bűnöket, hogy üdvösséget nyert, és Isten ilyenkor is felkínálja bűnbocsánatát. Ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus (1János 2:1).

Szabadulás sérelmeink fogságából

Szabadulás sérelmeink fogságából

Főnökünk kritikusan értékeli a munkánkat, párunk elfelejt felköszönteni a házassági évfordulónkon vagy átvernek a boltban... Mindenkit érnek ún. interperszonális, azaz másik személyhez köthető sérelmek. Ilyenkor felerősödnek negatív érzelmeink - megbántottnak, sértődöttnek, dühösnek érezzük magunkat. A megbocsátás hiánya felerősíti és tartósítja ezeket az érzéseket. A kutatások szerint a meg-nem-bocsátott sérelmek hatására szervezetünkben ugyanolyan változások zajlanak le, mint a tartós stresszhelyzetben lévő személyek szervezetében. Megnő a szív-érrendszeri problémák valószínűsége, magasabb a kortizol nevű stresszhormon szintje. A megbocsátás hiánya nemcsak szervezetünkre, hanem hangulatunkra is hatással van: azok, akik valamilyen meg-nem-bocsátott sérelmet éltek át, általában magasabb szorongás- és depressziószintet mutatnak. Ha pedig a sérelem nagyon súlyos volt (például rablás vagy súlyos testi sértés), akkor nagyobb valószínűséggel alakul ki náluk poszttraumás stresszbetegség (PTSD). A megbocsátás hiányának komoly ára van: a sérelem által kiváltott negatív érzelmek ahelyett, hogy gyengülnének, egyre erősebbé válnak és károsan hatnak testi és lelki egészségünkre. A modern pszichológia igazolta Francis Bacon, XVI. századi brit filozófus gondolatát: Bizonyos, hogy aki bosszút melenget, az maga tartja sebeit nyitva.

Tuti menü